Набавяне на комплект многократни пелени

Този текст е насочен към тези от вас, които искат или вече са взели решение да използват пелени за многократна употреба, но все още плуват в морето от нова информация. Хората в групите за споделяне и обмен на опит си говорят за АИО (sic!), прифолди, кавъри, фитед, хибриди и тези думички ви блъскат по челото в опит да се свържат с някакво изображение, но… уви. Започвате да се ядосвате. Опитвате се според отзивите да отсеете кои пелени са най-добри, по-малко добри и най-недобри. Опитвате се да подредите и категоризирате информацията и евентуално да я напъхате в таблица, за да е по-разбираема. Става още по-зле, защото не можете да разберете ЗАЩО са измислени толкова видове пелени! Някога са ни превързвали криво-ляво с малко тензух и после отгоре 10 ката дрехи за смяна.

Най-важно е да разберете, че няма по-добри видове пелени, а има такива, които ви вършат работа, и такива, които не ви вършат никаква. Съвременните многократни пелени имат това предимство, че могат напълно да отговорят на вашите нужди, както и на нуждите на вашето бебе.

liljoey_innerthumbnail

Ако държите на минимален ангажимент от ваша страна на принципа „ползваш и хвърляш“ (в кофата за съхранение!), се насочете към пелени тип „всичко в едно“. Обаче тъкмо се радвате, че сте намерили вашия модел, AIO (all in one, всичко в едно), когато идва лошата новина, че те съхнат доста по-бавно, а навън е вече студено и още по-лошо, ЗИМАТА ИДЕ! Ако искате да използвате само такива пелени, ще ви трябват доста по-голямо количество, за да компенсирате времето за сушене. Доста обезсърчаващо, нали?

imagine_pocket_insertkrrumpsos-p119-2

После установявате, че има пелени тип „джоб“, които при употреба са същите като AIO, обаче подложките им се изваждат, могат да съхнат бързо отделно, могат да се сменят, изваждат, да се добавят други за повече или по-малко попивност… и… ура! Ето, че имало начин! Когато заредите 20-ина джоба и резервни подложки всичко ще си дойде на мястото. И чак след това се сещате, че когато пуснете пералнята с 10-ина джоба и 20-ина подложки, после някой трябва да ги сглоби. Нали не искахте никакви ангажименти? Е, като се замислите, напъхването на подложките едва ли ще бъде толкова сложно, само трябва да имате около час… или пък вашата половинка да има около час… да, по-добре той да се занимава. Ами ако обърка подложките? Ужас.

Black-design-separator

Кой каза AI2? Това са гащички със сменящи се подложки, които се закрепват едни за други. Звучи чудесно! Чакай, това хибрид ли е? Всичко ли трябва да се сменя, когато бебето се напишка? За какво са копчетата? Защо изобщо съществува този модел?!

Момент, дори да харесвате някой от изброените видове пелени, не може да не обърнете внимание на бюджета. Все пак той е водещ. Започвате да правите проучване на най-икономичните варианти за повиване. Стигате до тензуха и безопасната игла. Ех… нещата не са се променили чак толкова от времето, когато вие самите сте били бебе, а? Не, но вече са малко по-съвременни, по-лесни за употреба, доста по-здрави и най-вече доста по-непромокаеми. Търсещите икономичност със сигурност могат да заложат на модела прифолд + кавър, при който си набавят 3-4 кавъра (не ви трябват повече) и сменят сгънат тензух/ готов прифолд/ кърпи/ каквото имате всъщност, защото пелена може да направите от почти всичко.

Black-design-separator

Чудесно, вече сте претеглили вашите приоритети и сте наясно какво искате от живота и от този на вашето дете. Обаче някъде там вашето зорко око на майка и безмилостен планировчик проблясва и провижда, че ако на 3-месечна възраст бебето ви има нужда от едно, то на 1г. може би вече няма да ви чака да сгънете прифолдите, а ще си плюе на петите и ще отиде да поиграе на топка, докато вие се мотате. И… пак не взимате решение, а оставате да правите въртелчета с косата си, докато блуждаете през прозореца.

Black-design-separator

С цялата тази многословност се опитвам да кажа само едно: НЕ СИ купувайте само един вид пелени, само една марка, само една подложка (представете си!). Във времето, през което бебето ви ще пишка в гащите, ще имате различни нужди в развисимост от различните ситуации от ежедневието. Също така НЕ СИ купувайте всичко наведнъж. Дайте си време за свикване. Много е трудно да прецениш само за една седмица какво ти допада и какво не. Не се разочаровайте, ако някоя покупка се окаже неподходяща. Препродавайте я и си набавете следващия вид, който ще ви свърши работа. Докато набавите достатъчно количество, използвайте еднократни пелени паралелно с многократните – това ще намали напрежението от новото преживяване.

И НЕ СЕ отказвайте! 🙂

Напомняме, че можете за закупите многократни пелени онлайн от Bottomlane, или на място в центъра за привързано родителство “Заедно” (гр. София, Бъкстон, ул. Алекси Рилец 8). Ако имате въпроси за употребата или поддръжката на многократните пелени, свържете се с нас чрез фейсбук страницата на магазина, или чрез имейл office@bottomlane.eu.

.

.

.

 

#многократнипелени #бебешкипелени #многократнибебешкипелени #бебешкакозметика #пеленизабебе #комплектпелени #пеленизамногократнаупотреба #козметиказановородено #пеленизановородено

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s