Една история за самото начало

Вземането на решение за използване на многократни пелени е повратен момент за семейството и понякога е толкова плашещо, че може да убие идеята в зародиш и семейството никога да не опита да се справи. Това, което от сърце бих искала да посъветвам всеки, който има желание да се впусне в това приключение, е да го направи бавно и щадящо за половинката си и близките, които участват в отглеждането на детето (или децата), без да ги притиска да използват само и единствено многократни пелени през цялото време. Мозъкът ни има нужда от време за адаптация. Това важи и за нас самите (най-вече майките), които първи узряваме за идеята да променим хигиенните условия за отглеждане на децата си, а тази кауза си струва усилията и е важно наистина да й дадем шанс.

Black-design-separator

Спомням си, че в началото, когато споменах намерението си да използваме многократни пелени, мъжът ми ме погледна все едно карам много тежка форма на следродилна депресия, но понеже не искаше да ме обиди, се съгласи да видим тези „неща“ отблизо. Членувах във фейсбук групата за многократни пелени и потребителите ме насочиха към наемане на тестов пакет, който съдържа най-различни видове многократни пелени на най-различни производители. Давам си сметка, че изпробването на пелените беше от критично важно значение и до ден днешен съм благодарна на онлайн магазин peleni.bg за брилянтната възможност да отдават под наем пакети за тест на нови потребители.

Black-design-separator

Ден-два след като започнахме да изпробваме пелените от пакета, мъжът ми усети, че работата не отива на добре и наистина имам намерение да използвам многократни пелени за бебето, което го направи кисел, но успяваше да се владее чудесно. Въвлякох го съвсем директно в смяната на гащичките, двамата заедно кършихме пръсти и умувахме кое как се използва. Към края на тестовия период (през който двамата се шматкахме като мухи без глави с излишни неориентирани движения между банята и повивалника) той вече доста изнервено заяви, че многократните пелени са нещо крайно непрактично и не ги одобрява, на което, признавам си, аз реагирах много лошо и казах, че е крайно непрактично да му спре питейната вода. Прекратихме спора за известно време, но след това му заявих, че имам намерение да започна да си купувам единствено дрехи втора употреба и тогава спря да ми говори за един ден.

Black-design-separator

Дотук историята звучи ужасно. Дори не знам как и откъде намерихме сили да превъзмогнем себе си и да продължим напред в използването на пелените – мисля, че той се примири, че това ще бъде едно от онези скъпоструващи краткотрайни увлечения и просто ме остави на мира. Междувременно аз агитирах майка ми, като й показвах различните видове пелени от тестовия пакет, а тя цъкаше с език „брей, какви неща са измислили хората“, доста вещо се включваше в смяната на гащите и наистина ми даде полезни и практични съвети.

И… всяко чудо за три дни. След като отмина тази емоционална треска, полека-лека преболедувахме навика си на моментното удобство. Първите седмици беше малко странно, но после влязохме в нормален ритъм. След месец-два окончателно намерихме и нашия работещ модел пелени и вече всичко си дойде на мястото. Доста по-късно преживях и етапа на „влюбването“ в многократните пелени, същинското зарибяване и изпитването на същия комфорт, който някога имах и с еднократните пелени.

Black-design-separator

Напомняме, че можете за закупите многократни пелени онлайн от Bottomlane, или на място в центъра за привързано родителство “Заедно” (гр. София, Бъкстон, ул. Алекси Рилец 8). Ако имате въпроси за употребата или поддръжката на многократните пелени, свържете се с нас чрез фейсбук страницата на магазина, или чрез имейл office@bottomlane.eu.

.

.

.

.

#многократнипелени #бебешкипелени #многократнибебешкипелени #бебешкакозметика #пеленизабебе #комплектпелени #пеленизамногократнаупотреба #козметиказановородено #пеленизановородено #каксеизползватпелени

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s