Най-лесната система за многократни пелени

Преди няколко дни майка ми ми каза: „Просто не мога да разбера защо си усложняваш живота“. И наистина, многократните пелени не улесняват живота, напротив. Но и не са атомна физика, а са въпрос на навик, който лесно може да бъде създаден, стига да имате поне малко желание.

През първите 1-2 дни усещането е странно, защото виждате и усещате цялата натуралност на физиологичните процеси на бебето – урината е мокра, а изпражненията цапат. През първите 1-2 седмици всяко движение е ново и трябва да придобиете някакъв рефлекс за последователност на действията. Спомням си, че на първата наакана пелена обиколих коридора 3 пъти, преди да взема решение какво да направя най-напред – дали да избърша дупето, или да почистя пелената.

Използването на многократни пелени в началото може да е стресиращо за неопитните семейства, които вече са свикнали с улесненията на еднократните пелени, затова правилният избор на пелени може да намали напрежението от новото преживяване.

babies-in-cloth-diapers-homemaker-chic

Какви пелени да изберете?

Ако се чувствате несигурни и сте притеснени относно използването на многократни пелени, ви препоръчвам да изберете най-лесния за употреба и поддържане модел, за да се убедите, че съвременните многократни пелени могат напълно да заместят еднократните дори по функционалност. Пелените тип „всичко в едно“ или AIO (англ. all in one) са готови за незабавна употреба без излишна подготовка и са изключително подходящи за начинаещи ползватели, защото при тях всички подложки са зашити заедно, както и непромокаемият кавър, а по всичко останало прилича на еднократна пелена, дори по затварянето с велкро лепенки (то е по избор). Другият много лесен вариант за използване е пелената тип „джоб“ – при нея подложките се поставят на обособеното място (джоб), а по всичко останало прилича на еднократните пелени, включително по начина на затваряне.

Black-design-separator

Колко броя ще ви трябват?

Инвестирайте в около 24 броя пелени – това количество ще ви стигне, за да перете през ден.

Вземете си леген с големи дупки или решетъчни кошници за съхранение (т.е. не покривайте в кофа с капак).

Използвайте еднократни пелени, докато новороденото ви бебе порасне достатъчно за едноразмерните пелени. Това обикновено се случва около 5-6кг.

Black-design-separator

Не е необходимо да използвате многократните пелени денонощно – правете почивки нощно време, по време на пътувания, или когато сте прекалено заети. Постепенно ще свикнете с употребата им, ще ставате все по-опитни и сами няма да искате да се върнете към еднократните. Вашите близки също няма да се чувстват напрегнати, ако имат избора да поставят еднократни гащички на бебето, вместо да се суетят с излишни движения в някой напрегнат момент.

Проявявайте любопитство към различните модели многократни пелени, защото на пазара има голямо разнообразие и е важно да намерите онези, които са наистина удобни и ви вършат най-добра работа, особено ако инвестирате пари в чисто нови пелени (можете да купите и използвани). Най-важното е вие и бебето ви да се чувствате комфортно с тях, защото искрено вярвам, че те са най-доброто за вас, децата и околната среда.

Напомняме, че можете за закупите многократни пелени онлайн от Bottomlane. Ако имате въпроси за употребата или поддръжката на многократните пелени, свържете се с нас чрез фейсбук страницата на магазина, или чрез имейл office@bottomlane.eu.

.

.

.

.

.

#многократнипелени #бебешкипелени #многократнибебешкипелени #бебешкакозметика #пеленизабебе #комплектпелени #пеленизамногократнаупотреба #козметиказановородено #пеленизановородено #всичковедно #джоб #пеленивсичковедно #пелениджоб #пелениAIO #каксеизползватпелени

Leave a comment