Пелени “всичко в едно“ (англ. all-in-one, AIO)

Днес искам да поговорим за най-лесния за ползване вид пелена – тип „всичко в едно“. Това е пелената, която в най-голяма степен се доближава до еднократните пелени по начин на употреба, тъй като не изисква никакво допълнително сглобяване преди употреба. Всички попивни слоеве и подложки са зашити заедно с непромокаемия слой, или поне така е изглеждал оригиналният модел „всичко в едно“. Продават се в различни размери, или идват едноразмерни (при които регулирането на размера се осъществява чрез прегъване с копчета). При пране пелената се почиства от всички твърди изпражнения и цялата се оставя за пране в коша.

Цена.

Пелените тип „всичко в едно“ обикновено струват над 35-40лв. и са по-скъпи решения за родители, но цената включва и удобството от използването, освен стойността на вложените средства.

Black-design-separator

Попивни качества.

Дизайнът на пелената не предполага да се добавя допълнителна абсорбация, но винаги можете да използвате подложка върху най-вътрешната част. Някои модели имат вграден джоб, в който да се добавят допълнителен плат и вложки.

Пелените тип „всичко в едно“ не са най-доброто решение за нощно време, защото не могат да се сравняват с вариативността на джобовете, а и защото много по-трудно се отмиват от високо концентрираната нощна урина.

Време за сушене.

Най-големият недостатък на пелените тип „всичко в едно“ е времето за сушене. Оригиналният вариант на този модел, при който всички пластове са зашити един за друг, може да съхне с дни, ако сушите на въздух, а освен това може да задържа амоняк и препарати. През последните години много производители търсят начини да оптимизират времето за сушене и да подобрят ефективността на изпирането, затова предлагат различни вариации на модела, при които подложките не са зашити една за друга,  а само закрепени в единия край.

Black-design-separator

Издръжливост.

Пелените „всичко в едно“ се износват по-бързо от моделите, които се състоят от 2 части, защото непромокаемият слой, ластиците и подложките всеки път трябва да се перат заедно и е твърде вероятно да не успеете да използвате тези пелени със следващото си дете.

Удобство.

Нека времето за сушене не ви отказва от използване на този модел, защото удобството от тях е несравнимо. Неслучайно пелените „всичко в едно“ се препоръчват на всички родители, които тепърва започват да се запознават с многократните пелени. Ако се наложи да оставите за малко бебето при татко или дядо, това би бил най-сполучливият избор на пелена за смяна.

Напомням, че можете за закупите многократни пелени онлайн от Bottomlane. Ако имате въпроси за употребата или поддръжката на многократните пелени, свържете се с нас чрез фейсбук страницата на магазина, или чрез имейл office@bottomlane.eu.

.

.

.

.

.

#многократнипелени #бебешкипелени #многократнибебешкипелени #бебешкакозметика #пеленизабебе #комплектпелени #пеленизамногократнаупотреба #козметиказановородено #пеленизановородено #пеленивсичковедно #всичковедно #AIO #каксеизползватпелени

2 thoughts on “Пелени “всичко в едно“ (англ. all-in-one, AIO)

Leave a comment